HABERLER

Cenk, Beşiktaş Dergisi’ne Konuştu

Başarılı Kalecimiz Cenk Gönen, Beşiktaş Dergisi’nin Aralık sayısında önemli açıklamalar yaptı.

Cenk Gönen, Beşiktaş’ta yaşadıklarından tecrübeli eldiven Rüştü Reber’den neler öğrendiğine, maç boyunca yaşadıklarından ideallerine, zihinsel gelişime verdiği önemden felsefenin hayatına etkilerine kadar her şeyi Beşiktaş Dergisi’ne anlattı.
 
Özeleştiri mekanizmamı sürekli açık tutup dünya standartlarına göre daha iyi bir kaleci olmak için çalışıyorum.”
 
“Beşiktaşımız’ın muhteşem taraftarının önüne “Beşiktaşlı Cenk Gönen” olarak çıktığımda yaşadığım mutluluğu tarif edemem. Bir marşta da söyledikleri gibi gerçekten taraftarımızın gücümüze güç kattığını yaşayarak öğrendim.”
 
“Her maç öncesi Beşiktaşımız’da oynamanın verdiği hazzı yaşıyorum. Kendimi Allah’ın şanslı kullarından biri olarak görüyorum.”
 
“Maç öncesi oynamaya hazır ve istekli bir kaleci, maç esnasında da kendine güvenen, sıradaki pozisyona odaklanan, cesur ve oyundan keyif alan bir kaleciyim”
 
“Profesyonel yaşantımda pek çok önemli kurtarış yaptım ancak yakın zamanda İstanbul’da oynadığımız Dinamo Kiev maçının son dakikasında üst üste yaptığım kurtarışlar çok önemliydi.”
 
“Sporda psiko-sosyal alanların bir parçası olan mental antrenman da sporcunun performansına katkı yapan bir çalışmadır. Mesela nasıl kondisyon çalışmak için bir kondisyonerimiz varsa mental açıdan da hazırlanmak ve kendimizi geliştirmek için bir antrenörümüz yani çalıştırıcımız olmalıdır.”
 
“Felsefe, kelime anlamı olarak bilgeliği sevmek, bilginin peşinden koşmak anlamına geldiği için felsefe okumak ve hayatıma felsefeyi katmak öncelikle bana düşünce çeşitliliği kazandırdı. Artık daha çok planlı ve sistemli düşünüyorum.”
 
“Benim hayat felsefemde iki temel soru vardır. Birincisi; ben mutlu ve dopdolu bir yaşamı nasıl yaşayabilirim? İkincisi; ben nasıl iyi bir kişi olabilirim?”
 
“Bir kaleci, liderlik özelliklerini geliştirmiş bir sporcudur. Dolayısıyla hem kendisinin hem de takımın coşku ve enerjisini artırmada kaleci daha baskın olmalıdır diye düşünüyorum.”
 
BEŞİKTAŞ DERGİSİ’NE ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ