HABERLER

29.11.2011

BASKETBOL

Beşiktaş Milangaz:76 ZZ Leiden:69

Beşiktaş Milangaz Erkek Basketbol Takımımız, EuroChallenge Kupası'ndaki 4. maçında ZZ Leiden'i 76-69 yendi.

Beşiktaş Milangaz Erkek Basketbol Takımımız, EuroChallenge Kupası'ndaki 4. maçında ZZ Leiden'i ağırlıyor. İlk yarı ekibimizin 40-37 üstünlüğü ile sonuçlandı.
 
Beşiktaş Milangaz Arena’da oynanan karşılaşmaya ekibimiz, Hawkins, Barış, Kemp, Can ve Ersin Dağlı beşi ile başladı.

İki takımın da skor üretmekte güçlük çektiği ilk dakikaların ardından peş peşe bulduğu basketlerle öne geçen siyah-beyazlılarımız, Ersin Dağlı’nın sayılarıyla ilk bölümü 22-16 önde tamamladı.
 
İkinci çeyreğin başlarında ekibimiz sayı üretmekte zorlandı ve rakibinin farkı kapatmasına engel olamadı. Hızlı ataklarla etkili olan rakibi karşısında sert savunma yapmayı tercih ederek skor üstünlüğünü koruyan takımımız, 16. dakikada Serhat’ın üçlüğüyle durumu 25-22 yaptı. Karşılıklı basketlerle devam eden karşılaşmanın son dakikalarında Mehmet Yağmur’un oyunuyla hücumda etkili olan ekibimiz, bitime 12 saniye kala Ersin Dağlı’nın attığı basketle ilk yarıyı 40-37 galip bitirdi.
Ekibimiz ikinci yarıya Kemp, Mehmet Yağmur, Barış, Hawkins, Ersin beşi ile başladı. Siyah-beyazlılarımız 3. çeyrekte ilk sayısını Barış Hersek ile kazandı. Bu bölümde sayı üretmekte zorluk çeken ekibimiz skor üstünlüğünü koruyamadı ve geriye düştü. Kısa sürede toparlanan takımımız, Can Akın’ın sayısıyla skoru eşitledi (48-48) ve Hawkins’in basketi ile tekrar öne geçmeyi başardı. Çeyreğin sonlarında tekrar skor üstünlüğünü rakibine kaptıran ekibimiz 3. çeyreği 55-53 geride bitirdi.
 
Oyunun son bölümüne Can’ın serbest atışlardan bulduğu sayılar ile başlayan siyah-beyazlılarımız, oyunu tekrar dengeledi. Ersin’in basketiyle ile bir kez daha öne geçen takımımız, Mehmet’in üç sayılık basketiyle rahat bir nefes aldı. Kalan bölümde etkili bir oyun ortaya koyan ve rakip takımın hücumlarını boşa çıkartan siyah-beyazlılarımız, mücadeleden 76-69 galibiyetle ayrıldı. Karşılaşmada ekibimizin en skorer ismi 20 sayı ile Ersin Dağlı olurken, Can 15 sayı, Hawkins 14 sayı ile oynadı.