HABERLER

27.11.2011

BASKETBOL

Botaş:64 Beşiktaş:56

Kadın Basketbol Takımımız, TKBL'nin 6. hafta karşılaşmasında Botaş'a 64-56 mağlup oldu.

Adana Menderes Spor Salonu'nda başlayan karşılaşmanın ilk sayısı rakibimizden geldi. Maçın ilk 3 dakikalık bölümü 8-4 Botaş'ın üstünlüğü ile geçildi. Esra Şencebe'nin 3 sayılık basketi ile takımımız farkı üç sayıya kadar düşürdü. Rakibimizin farkı arttırma çabalarına siyah-beyazlılarımız Courtney Vandersloot'un sayısıyla cevap verdi. İlk çeyreğin bitimine 2 dakika kala rakibmiz farkı 6 sayıya kadar çıkardı. Karşılaşmanın ilk periyodu rakibimizin 20-15 üstünlüğüyle sona erdi.

2. çeyreğin ilk sayısı takımımız adına Yasemin Horasan'dan geldi. İlk çeyrekte tutuk bir oyun sergileyen ekibimiz, ikinci çeyrekte üst üste bulduğu sayılarla farkı 1 sayıya kadar düşürerek skoru 20-19'a getirdi. İkinci çeyreğin ilk 4 dakikasında Yasemin Horasan'ın başarılı performansı ile takımımız, rakibimizi yakalayıp üç sayı öne geçmeyi başardı. İlk yarının bitimine 2 dakika kala takımımız skoru 26-30 yaptı. Karşılaşmanın ilk yarısı 30-32 takımımızın üstünlüğü ile bitti.
Karşılaşmanın 3. çeyreği, başarılı oyuncumuz Courtney Vandersloot'un sayısıyla başladı. 3. periyodun ilk 4 dakikası geçilirken rakibimiz, üst üste bulduğu sayılarla öne geçmeyi başararak skoru 38-37 yaptı. Maçın 3. çeyreğinde büyük bir mücadele veren her iki takım da karşılıklı sayılar buldu. 3. çeyreğin bitimine 3 dakika kala skor 43-43 oldu. Maçın 3. periyodu, takımımızın bulduğu sayıyla 49-47 rakibimizin üstünlüğüyle sona erdi.

Maçın son çeyreği ilk sayısı rakip takımdan gelirken, siyah-beyazlılarımızın ilk sayısı da İlona Korstin'den geldi. Son çeyreğin ilk 5 dakikası geçilirken rakibimiz bulduğu basket ile skoru 53-48 yaptı. Rakibimiz üst üste bulduğu sayılarla maçın bitimine 2 dakika kala farkı 7 sayıya kadar çıkardı.Takımımızın farkı azaltma çabaları sonuç vermeyince karşılaşma 64-56 rakibimizin galibiyetiyle sonuçlandı.
Bu karşılaşmada takımımızın en skorer oyuncusu 18 sayıyla Courtney Vandersloot olurken, onu 14 sayıyla Yasemin Horasan ile altışar sayı atan Ebony Hoffman ile İlsu Darıcıoğlu takip etti.