HABERLER

22.11.2011

BASKETBOL

Beşiktaş Milangaz:105 BG Göttingen:94

Beşiktaş Milangaz Erkek Basketbol Takımımız, Eurochallenge Kupası’ndaki 3. maçında Göttingen'i 105-94 yendi.

Beşiktaş Milangaz Arena’da oynanan karşılaşmaya ekibimiz, Semih, Williams, Kemp, Zoran ve Serhat beşi ile çıktı.
 
Mücadeleye Kemp’in 2 sayılık basketi ile başlayan ekibimiz, periyodun ilk dakikalarında 13-7 geriye düştü. Ergin Ataman’ın aldığı moladan sonra oyuna giren Mehmet Yağmur’un oyunu iyi yönlendirmesi ve Semih’in savunmada ekili oynamasıyla siyah-beyazlılarımız kısa sürede toparlanarak 10-0’lık bir seriyle 17-13 öne geçti. Karşılıklı sayıların ardından ilk çeyrek 23-18 üstünlüğümüzle sona erdi.
 
Karşılaşmanın ikinci bölümüne hızlı başlayan ve ilk basketini Hawkins bulan siyah-beyazlılarımız, Deron Williams’ın etkili oyunu ve skora katkısıyla rakibine üstünlük kurmayı başardı. İkinci çeyreğin ortalarında sayı bulmakta zorlanmaya başlayan takımımız, rakibinin aradaki farkı eritmesini engelleyemedi. Deron Williams’ın ürettiği sayılarla baskı kuran ekibimiz, ilk yarıyı 51-48 galip bitirdi.
İkinci yarıya Semih, Zoran Erceg, Williams, Can ve Hawkins beşi ile çıkan siyah-beyazlılarımız, Hawkins’in bulduğu 3 sayılık basketle devreye başladı. Hızlı hücumlarla etkili olan takımımız, bitime dakikalar kala savunmada gerilemeye başladı. Peş peşe sayılarla farkı kapatan Göttingen, son yarım dakikada skoru 72-72 yapsa da 3. çeyrek, takımımızın 74-72 üstünlüğüyle sona erdi.
 
4. çeyreğin ilk dakikaları karşılıklı kazanılan sayılarla geçildi. Son 5 dakikada 84-82 geriye düşen takımımız, kısa sürede toparlandı ve üstünlüğü bir kez daha ele aldı. Williams’ın üst üste üçlükleriyle farkı tekrar açan ekibimiz, Kemp’in de devreye girmesiyle karşılaşmadan 105-94 galip ayrıldı.
 
Karşılaşmanın en skorer ismi 50 sayı ile yıldızlaşan Deron Williams olurken, Hawkins 23 sayı, Kemp 15 sayı ile oynadı.