HABERLER

19.11.2011

BASKETBOL

Beşiktaş Milangaz:84 Erdemir:88

Beşiktaş Milangaz Basketbol Takımımız, 6. hafta maçında Erdemir'e 88-84 yenildi.

Beşiktaş Milangaz Arena’da oynanan karşılaşmaya ekibimiz; Can, Williams, Zoran Erceg, Ersin ve Kemp beşi ile başladı. İki takım da çeyreğin ilk dakikalarında sayı üretmekte zorlandı. Ekibimiz bu bölümde ilk sayılarını Zoran Erceg’in serbest atışlardan bulduğu sayılarla kazandı. İlk periyotta öne geçemeyen ekibimiz, bitime 2.48 dakika kala Can’ın bulduğu basket ile skoru 12-12’ye getirdi. Bundan sonraki dakikalarda etkili oyununu sürdüremeyen siyah-beyazlılarımız karşılaşmanın bu bölümünü 14-20 geride tamamladı.
 
İlk çeyreğe oranla ikinci periyota daha iyi başlayan ekibimiz, hızlı hücumlarla sayı bulsa da rakibinin üç sayılık atışlarını engelleyemedi. Aradaki farkı eritmeye çalışan takımımız, Mehmet Yağmur’un serbest atışlardan bulduğu sayılar ile skoru 32-32’ye getirdi. Oyunun bu bölümünden sonra Deron Williams’ın oyuna ağırlığını koymasıyla daha etkili oynamaya başlayan siyah-beyazlılarımız, ilk yarının bitimine 3.45 dakika kala Amerikalı yıldızın üç sayılık basketi ile skora eşitlik getirdi (37-37). Çeyreğin son bölümlerinde sayı üretmekte zorluk çeken ekibimiz ilk yarıyı 49-39 geride tamamladı.

Zoran Erceg, Williams, Semih, Can ve Kemp beşi ile ikinci yarıya başlayan siyah-beyazlılarımız, ilk basketini Zoran Erceg’in üçlüğüyle elde etti. Taraftarlarımızın desteğiyle daha etkili oynamaya başlayan ekibimiz, çeyreğin bitimine 6.20 dakika kala Can’ın 3 sayılık basketi ile farkı 4 sayıya indirdi ve skoru 53-57 yaptı. Rakibinin üzerine hızlı hücumlarla gitmeye çalışan ekibimiz, çeyreğin son dakikasında 12 sayı geriye düştü (67-55). Erdemir, karşılaşmanın bu bölümünü ekibimiz 67-57 galip bitirdi.
 
Peş peşe basketlerle final periyotuna giriş yapan ekibimiz yaptığı etkili savunmayla Erdemir’in farkı açma çabalarına izin vermedi. Hücumda da direncini arttıran siyah-beyazlılarımız, Zoran Erceg ve Ersin Dağlı’nın basketleriyle skoru 71-71 yaptı. Molanın ardından 7-0’lık bir seri yakalayan Erdemir, kalan sürede üstünlüğünü kaybetmedi ve mücadeleden 88-84 galip ayrıldı.
 
Ekibimizde en skorer isim 19 sayı ile oynayan Ersin Dağlı olurken,Williams 16 sayı, Zoran Erceg 16 sayı attı.