HABERLER

15.11.2011

BASKETBOL

Beşiktaş Milangaz:103 Armia:82

Beşiktaş Milangaz Erkek Basketbol Takımımız, Eurochallenge Cup’taki 2. maçında Armia’yı 103-82 yendi.

Beşiktaş Milangaz Arena’da oynanan karşılaşmaya ekibimiz, Semih, Deron Williams, Zoran Erceg, Kemp, Can ilk beşi ile çıktı. Semih Erden ve Kemp’in sayılarıyla rakibine üstünlük kuran siyah-beyazlılarımız, hızlı hücumlardan da istediği sonucu aldı ve ilk çeyreği 25-20 önde tamamladı.
 
Karşılaşmanın 2. çeyreğine hızlı başlayan ekibimiz, pota altında Semih ile sayı üretmeye devam etti. Deron Williams’ın da katkısıyla farkı açmaya başlayan takımımız, etkili savunması ile Armia’nın sayı bulma çabalarını sonuçsuz bıraktı. Benchden oyuna giren oyuncularımızın da skora katkı sağlamasıyla ekibimiz soyunma odasına 55-41 galip gitti.
 
İkinci yarıya ekibimiz Semih, Deron Williams, Kemp, Zoran Erceg, Hawkins beşi ile başladı.
3. çeyreğin ilk basketini Semih’in ellerinden bulan siyah-beyazlılarımız, periyotun başında oyun kontrolünü kaybetti ve rakibinin farkı eritmesine engel olamadı. 3. çeyreğin bitimine 6.50 dakika kala aradaki fark 9 sayıya kadar indi. Alınan moladan sonra toparlanan ekibimiz, Semih ve Williams’ın basketleriyle farkı çift haneli rakamlara taşıdı ve karşılaşmanın bu bölümü 80-61 üstünlüğümüzle sona erdi.
 
Oyunun son bölümüne kontrollü başlayan ekibimiz, rahat sayılar bularak etkili oyununu sürdürdü. Taraftarlarının desteğiyle arayı açan siyah-beyazlılarımız, peş peşe gelen basketlerin ardından mücadeleyi 103-82 galip tamamladı.
 
Deron Williams attığı 31 sayı ile en skorer oyuncu olurken, Semih 20, Kemp 18 sayı ile oynadı.