HABERLER

10.11.2011

BASKETBOL

Beşiktaş:70 Telge Basket:68

Kadın Basketbol Takımımız, FIBA Euro Cup B Grubu 2. maçında Telge Basket takımını 70-68 mağlup etti.

Beşiktaş Milangaz Arena’da oynanan karşılaşmaya ekibimiz, Yasemin Horasan, İlona, Lavender, Jokic, Vandersloot beşi ile çıktı.
Karşılaşmanın ilk çeyreğine Yasemin Horasan’ın iki sayılık basketi ile başlayan ekibimiz, sıkı savunması ile ilk dakikalarda rakibinin kolay sayı bulmasını engellese de hücumda etkisiz atışlar yaptı ve farkı açma fırsatını değerlendiremedi. Pota altında Lavender ile bulduğu sayılar ile etkili olmaya çalışan siyah-beyazlılarımız, ilk çeyreği 17-15 önde tamamladı.
2. çeyreğe kontrollü başlayan ekibimiz, pota altında Yasemin, dışarda ise Vandersloot ile etkili olmaya çalıştı. Başabaş geçen 2. periyodun ilk dakikalarından sonra bulduğu fırsatları değerlendiren ekibimiz, Vandersloot ve Yasemin’in etkili oyunu ile ilk yarı 32-25 galip tamamladı.
Ekibimiz karşılaşmanın 2. yarısına Esra, İlona, Yasemin Horasan, Lavender, Vandersloot beşi ile başladı. Her iki takımda 3. çeyreğin ilk hücumlarında başarı sağlayamayınca, ikinci yarının ilk dakikası kısır geçti. Hücumda etkili olamayan ekibimiz rakibinin farkı eritmesini engelleyemedi ve çeyreğin bitimine 5.59 saniye kala skor 34-34’e geldi. Çeyreğin son bölümlerinde Yasemin Horasan ve Vandersloot ile etkili olan siyah-beyazlılarımız, savunmada istediklerini yapamadı ve 3. çeyrek 40-40 eşitlik ile sona erdi.

Oyunun son bölümünde ilk sayısını Yasemin ile bulan ekibimiz, savunmada rakibini durdurmakta güçlük çekti ve çeyreğin ilk dakikaları karşılıklı atılan sayılarla geçildi. Lavender’in kenardan oyuna girmesi ile pota altında etkili olan fakat, yakaladığı atışları sayıya çeviremeyen siyah-beyazlılarımız farkı açma şansını kaybetti. Bitime 2 dakika kala Jolic’in bulduğu üç sayılık basket ile skoru 59-55’e getiren ekibimiz, son dakikalarda savunmasında açıklar vererek bitime 44 saniye kala, rakibinin 60-59 öne geçmesine engel olamadı. Bitime 28 saniye kala Lavender’e çalınan hücum faul ile hücum şansını kaybeden ekibimiz, son hücuma 61-59 geride girdi. Çeyreğin bitimine 4 saniye kala Vandersloot’un 2 sayılık basketi ile skor 61-61’e geldi. Kalan sürede başka sayı çıkmayınca karşılaşma 61-61 berabere bitti ve uzadı.

Uzatma bölümüne ekibimiz Esra’nın 3 sayılık basketi ile başladı. Lavender yapılan faulden doğan serbest atışları sayıya çevirince ekibimiz rakibi ile arasındaki farkı 4 sayıya çıkardı. Lavender uzatma devresinin bitimine 1 dakika bulduğu 2 sayılık basket ile skoru 70-66 yaptı. Ekibimiz kalan sürede üstünlüğünü koruyarak karşılaşmayı 70-68 kazandı. Karşılaşmada ekibimizden en skorer oyuncu 19 sayı ile Vandersloot olurken, Yasemin Horasan 16 sayı, Lanvender 15 sayı ile oynadı.