HABERLER

24.10.2011

FUTBOL

Carvalhal’in Açıklaması

Antrenörümüz Carlos Carvalhal, Mersin İdman Yurdu maçının ardından şunları söyledi:

“Her şeyden önce şunu söylemek istiyorum; hem depremde hayatını kaybeden vatandaşlara ve vatan uğruna canlarını kaybeden askerlere Allah rahmet eylesin. Ailelerine sabır diliyorum.

Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Bununla beraber iyi bir avantaj yakaladık. Maçın bütün anlarında kontrol elimizdeydi. Bir golden fazlasını atmak için şansımız da vardı ancak farkı arttırmayı başaramadık. İyi bir takıma karşı güzel bir galibiyet aldık. Böyle zorlu bir deplasmanda olması daha da büyük bir anlam ifade ediyor.

Ben her zamanki gibi tek tek oyuncularım hakkında konuşmak istemiyorum. Ancak şunu söyleyebilirim, Kayseri yenilgisinden sonra Kiev'de bir takım olgusu yakaladık. Bugün onun devamı geldi ve galibiyet aldık. Önemli olan bütün oyuncularımızın takım için mücadele etmesiydi.

Dışarıdan gelmiş yabancı biri olarak bu tür şeyleri söylemek zor ama ben görüyorum ki Türkler gerçekten ülkeleriyle gurur duyuyorlar. Karşıt gösterileri, protestoları ve tepkileri görüyorum, bu bir ülkenin bütünlüğü için çok önemli. Türk bayrağı ve Türk vatanı daima olacaktır. Belki biz kendi ülkemizde böyle şeyler yaşamıyoruz ama bu vatan ve bayrak sonsuza kadar yaşayacaktır. Ben bu açıdan Türk milletini tebrik ediyorum.

Fenerbahçe maçı için şunu söyleyebilirim; öncelikle bizden daha fazla dinlenen bir takımla mücadele edeceğiz. Ben de bütün oyuncularımı bu akşamki performanslarına, dinlenme durumlarına göre değerlendireceğim. Çünkü bazı oyuncular diğerlerinden daha çabuk dinlenip, kendilerine gelebiliyorlar. Ama en önemlisi derbide 3 puanı kazanmak istiyoruz.”