HABERLER

24.10.2011

FUTBOL

Mersin İdman Yurdu:0 Beşiktaş:1

Futbol Takımımız, 7. haftanın kapanış maçında Mersin İdman Yurdu’nu deplasmanda 1-0 yendi.

Hakkari’de yaşanan terör saldırılarında şehit olan askerlerimiz ve Van’daki depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için yapılan 1 dakikalık saygı duruşunun ardından karşılaşma başladı.

Karşılaşmaya Veli Kavlak’ın şutuyla başlayan siyah-beyazlılarımız, Quaresma ve Simao’nun hızlı çıkışlarıyla pozisyon aradı. Taraftarlarının desteğiyle baskılı bir oyun oynamaya çalışan ev sahibi ekip, açık bir oyunu tercih edince iki takım adına da seyir zevki güzel bir karşılaşma ortaya çıktı. 19. dakikada ise beklediğimiz gol Mustafa Pektemek’le geldi. Roberto Hilbert’in yerden ortasına iyi vuran genç golcü, takımımızı Mersin deplasmanında 1-0 öne geçirdi. Golün ardından siyah-beyazlılarımız, Veli Kavlak’la yokladı Mersin kalesini. Ancak genç oyuncunun sert şutu üst direkten döndü. Golden sonra bir süre temposunu kaybeden Mersin İdman Yurdu, ilerleyen dakikalarda etkili ataklarını sıklaştırmaya başladı. Kanatlardan gol arayan ev sahibi ekip, Ben Yahia ve Beto’nun şutlarıyla beraberliğe yaklaşsa da Cenk gole kalesini gole kapattı. İlk yarının son 5 dakikasında oyunu tek kaleye çeviren Mersin, aradığı golü bulamadı ve ilk 45 dakika siyah-beyazlılarımızın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya aynı tempoda başlayan Mersin İdman Yurdu, hücum futbolunu tercih edince siyah-beyazlılarımız ileride organize olmakta güçlük çekti. Beraberlik için risk almaktan çekinmeyen ev sahibi ekip, 63. dakikada Hakan-Nobre, Beto-Kamanan değişiklikleri yaparak hücumda daha etkili olmaya çalıştı. Mersin’in bu hamlesine Mustafa Pektemek-Holosko değişikliğiyle cevap veren takımımız, rakibinin savunmada risk alması üzerine daha rahat pozisyonlar bulmaya başladı. Siyah-beyazlılarımız, 72. dakikada Quaresma’yla mutlak bir fırsattan yararlanamadı. Holosko’yla da net bir gol pozisyonunda tabelayı değiştiremeyen ekibimiz, şampiyonluk yolundaki rakiplerinin puan kaybettiği haftada Mersin İdman Yurdu'nu deplasmanda 1-0 yenerek haftayı 3 puanla kapattı.

MAÇIN AYRINTILARI


Stat: Tevfik Sırrı Gür Stadı

Hakemler: Cüney Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun, Taner Gizlenci (4. Hakem)

Mersin İdman Yurdu: Sehiç, M. Keçeli, Çağdaş, Boum, Erhan, Zurita, Ben Yahia (Dk. 70 Hasan), Hakan (Dk. 63 Nobre), Nduka, Erman, Beto (Dk. 63 Kamanan)

Yedekler: Cengiz, Nobre, Hasan, Mehmet, Cenker, Kamanan, İlhan

Teknik Direktör: Nurullah Sağlam

Beşiktaş: Cenk Gönen, İsmail Köybaşı, Sivok, Quaresma (Dk. 80 Edu), Veli Kavlak (Dk. 87 Aurelio), M. Pektemek (Dk. 63 Holosko), Hilbert, Necip, Simao, Fabian Ernst, Egemen

Yedekler: Umut Kaya, Aurelio, Ekrem Dağ, Holosko, Sidnei, Edu, Tanju

Antrenör: Carlos Carvalhal

Goller: M. Pektemek (Dk. 19)

Sarı Kartlar: Boum (Dk. 5), Çağdaş (Dk. 28), Simao (Dk. 29), Zurita (Dk. 55), Roberto Hilbert (Dk. 56), Tomas Sivok (Dk. 66)

1. DEVRE

2. dakikada Veli Kavlak hızla ceza sahasına yöneldi, sert şutu üstten dışarı çıktı.

18. dakikada Quaresma çizgide rakibinden sıyrılarak içeri çevirdi ancak savunma topu kesti.

19. dakikada Roberto Hilbert sağdan içeri ortaladı, Mustafa Pektemek gelişine vurdu ve takımımız 1-0 öne geçti.

21. dakikada Veli Kavlak uzaktan çok sert vurdu ancak top üst direkte patladı.

38. dakikada Ben Yahia ceza sahası dışından çok güzel vurdu, Cenk Gönen aynı güzellikte kurtardı.
41. dakikada Beto'nun volesi, Cenk Gönen'in ellerinde kaldı.

2. DEVRE


64. dakikada Ben Yahia'nın şutunu Cenk Gönen son anda çeldi.

71. dakikada Erman'ın vuruşu üstten dışarı çıktı.

72. dakikada Necip'in pasına hareketlenen Holosko sağdan çizgiye indi ve içeri çevirdi. Altıpasın üzerinde topla buluşan Quaresma'nın boş kaleye gönderdiği vuruşu Hasan engelledi ve takımımız mutlak bir pozisyondan yararlanamadı.

80. dakikada Mersin savunmasını az adamla yakalayan siyah-beyazlılarımız, Quaresma'yla hücuma hızlı çıktı. Portekizli oyuncunun pasını karşılayan Holosko müsait pozisyonda vurdu ancak kaleciyi geçemedi.

84. dakikada kullanılan serbest vuruşta Çağdaş'ın kafa vuruşunu Cenk Gönen son anda kurtararak beraberlik golüne izin vermedi.

90. dakikada kullanılan çift vuruşta Edu'nun şutu kalecide kaldı.