HABERLER

04.10.2011

BASKETBOL

D. Mons Haunaut:74 Beşiktaş Milangaz:63

Beşiktaş Milangaz Erkek Basketbol Takımımız, Eurocup ön eleme rövanş maçında D. Mons Haunaut’a deplasmanda 74-63 yenildi.

Williams’ın sayısıyla karşılaşmaya başlayan siyah-beyazlılarımız, dış atışlardan bulduğu sayılarla ilk dakikalarda farkı açtı. 3. dakikayı 11-7 önde geçen ekibimiz, yaptığı etkili savunmayla ev sahibi ekibin arayı kapatmasına izin vermedi. Çeyreğin son 5 dakikasına 15-8 üstünlükle giren takımımız, ilerleyen 4 dakikada sadece 3 sayı atabildi. Siyah-beyazlılarımızı hücumda durdurmayı başaran Dexia Mons Haunaut, farkı azaltsa da ilk çeyrek takımımızın 18-14 üstünlüğü ile sona erdi.
 
İkinci çeyreğe hızlı başlayan siyah-beyazlılarımız, peş peşe bulduğu basketlerle farkı yeniden açmaya başladı ancak ev sahibi ekip kısa sürede toparlanarak, basketlerimize cevap vermeye başladı. Periyotun bitimine 2.5 dakika kala farkı 2 sayıya düşüren (28-26) Dexia Mons karşısında kısa süreli bir sıkıntı yaşayan ekibimiz, üç sayılık atışlarla tekrar rahatladı ve devreyi 35-28 önde bitirdi.
 
İkinci yarıya ev sahibi ekip iyi başladı. Karşılıklı basketlerle devam eden 3. periyotun 5. dakikasında dışarıdan bulduğu sayılarla öne geçmeyi başaran Belçika temsilcisi, yaptığı sert savunmayla siyah-beyazlılarımızın sayı bulmasını engelledi ve çeyreğin son 2.5 dakikasına 49-39 önde girdi. Üçüncü periyottaki etkili oyunuyla öne geçmeyi başaran Dexia Mons Haunaut, karşılaşmanın bu bölümünü 53-45 üstünlükle geçti.
 
Karşılaşmanın son çeyreğinde savunmada çok iyi olan ve 13-0’lık bir seriyle 36. dakikada durumu 66-48 yapan Belçika temsilcisi, Slaughter ve Nivins’in sayılarıyla son dakikaya 70-56 galip girdi. Siyah-beyazlılarımız bitime 5 saniye kala farkı 9 sayıya indirse de ev sahibi ekip mücadeleden 74-63 galip ayrıldı.


Bu sonucun ardından Belçika temsilcisi tur atlarken; siyah-beyazlılarımız Avrupa macerasına Euro Challenge Cup'ta devam edecek.