HABERLER

27.09.2011

BASKETBOL

Beşiktaş Milangaz:78 D. Mons Hainaut:70

Beşiktaş Milangaz Erkek Basketbol Takımımız Eurocup ön eleme ilk maçında Belçika’nın Dexia Mons Hainaut takımını 78-70 yendi.

Beşiktaş Milangaz Arena'da oynanan karşılaşmaya Deron Williams, David Hawkins, Ersin Dağlı, Zoran Erceg ve Marcelus Kemp beşi ile başlayan siyah-beyazlılarımız, karşılıklı basketlere sahne olan ilk periyotun son 4 dakikasına kadar rakibini geriden takip etti. Deron Williams ve Marcelus Kemp'in devreye girmesiyle rakibine üstünlük kurmayı başaran ekibimiz, mücadelenin ilk bölümünü 22-21 önde bitirdi. İkinci periyota hızlı başlamak isteyen Belçika temsilcisine sert savunmasıyla cevap veren takımımız, ilerleyen dakikalarda üst üste sayılar yedi. İlk yarının son 4 dakikasında peş peşe bulduğu basketlerin ardından siyah-beyazlılarımız soyunma odasına 41-38 üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyreğe Marcelus Kemp’in sayılarıyla başlayan ekibimiz, farkı açmaya başladı. 26. dakikada durumu 53-44 yapan siyah-beyazlılarımız, bu bölümde yaptığı savunmayla rakibinin sayı bulmasını engelledi. Takımımız, Zoran Erceg’in basketiyle farkı 10 sayıya çıkartırken, son 2 dakikaya 61-46 önde girdi. Dexia Mons Hainaut kalan sürede bulduğu basketlerle umutlansa da üçüncü çeyrek ekibimizin 63-52 üstünlüğüyle sona erdi.
 
Son periyota yine Kemp’in basketiyle başlayan takımımız, pota altından ve dışarıdan bulduğu basketlerle üstünlüğünü sürdürdü ve mücadeleden 78-70 galibiyetle ayrılmayı başardı. Siyah-beyazlılarımızda Marcelus Kemp attığı 24 sayıyla en skorer isim olurken, Deron Williams 15, Ersin Dağlı 13 sayıyla oynadı.
 
Mücadelenin ardından oyuncularımız, kendilerini yalnız bırakmayan taraftarlarımıza teşekkür etti.