HABERLER

24.09.2011

BASKETBOL

Beşiktaş Milangaz:90 BC Triumph Lyubertsy:96

Beşiktaş Milangaz Erkek Basketbol Takımımız ile BC Triumph Lyubertsy arasındaki hazırlık maçından ekibimiz mağlup ayrıldı.

Beşiktaş Milangaz Arena’daki maça ekibimiz Deron Williams, Zoran Erceg, David Hawkins, Ersin Dağlı ve Serhat Çetin beşi ile başladı. Karşılaşmanın ilk dakikalarında tutuk gözüken siyah-beyazlılarımız, Deron Williams ve David Hawkins ile bulduğu fırsatları sayıya çerviremeyince geriye düştü. Rus ekibi isabetli şutları ile bir ara farkı açmayı başardı ve ilk çeyreği 28-20 önde tamamladı.

İkinci periyota hızlı başlayan ekibimiz, Deron Williams ve Ersin Dağlı'nın attığı sayılarla rakibine üstünlük kurmaya çalıştı. İlk yarının son dakikalarında hücumlardan boş dönen takımımız, ilk devreyi 42-38 geride bitirdi.

Maçın üçüncü periyoduna Ersin Dağlı, Deron Williams, Zoran Erceg, David Havkins, Serhat Çetin beşi ile başlayan ekibimiz, Serhat ve Barış’la bulduğu sayılarla rakibini yakalamayı başardı. Deron Williams’ın bu dakikalardaki etkili oyunu ve güzel hareketleri ise maçı ve taraftarı hareketlendirdi. Üçüncü periyotun bitimine 4 dakika kala rakibine üstünlük sağlayan  takımımız, son saniyelerde David Hawkins’in sayılarıyla karşılaşmanın bu bölümünü 61-59 önde tamamladı.

Son çeyreğe içeriden ve dışarıdan bulduğu sayılarla giriş yapan ekibimiz, peş peşe gelen basketlerle Rus ekibini çaresiz bıraktı. Bitime dakikalar kala tekrar toparlanan ve arayı kapatan rakibimiz, son hücumdan sayıyla dönünce karşılaşmanın normal süresi 76-76 sona erdi.

Uzatma periyotunun son 2 dakikasına kadar oldukça çekişmeli bir mücadele sergilenirken ekibimizin sıkı savunması trübünleri hareketlendirdi. Bu dakikalarda Hawkins ve Ersin ile üç sayı çizgisinden bulduğu atışları değerlendiremeyen ekibimiz, bitime 17.4 saniye kala Deron Williams’ın basketi ile 86 – 85 öne geçmeyi başardı. Rakibimiz, bitime saniyeler kala kazandığı serbest atışlardan birini sayıya çevirince ilk uzatma bölümü de 86-86 eşitlikle bitti.

İkinci uzatma devresinde başabaş bir mücadele görülürken bitime 3 dakika kala yakaladığı fırsatları değerlendiremeyen ve hücumlardan boş dönen ekibimiz, Rus temsilcisinin sayılarına karşılık veremeyince salondan 90-96 mağlup ayrıldı.

Karşılaşmada Ersin Dağlı 23, Serhat Çetin 17, Deron Williams 13 sayı ile oynadı.