HABERLER

01.04.2003

BJK&TESYEV işbirliği

Kulübümüz 100. Yıl´da Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı ile ortak projelere imza atacak

100. yılını çeşitli etkinliklerle kutlamaya başlayan Kulübümüz, bugün TESYEV ile ortaklaşa gerçekleştireceği projeleri basına tanıttı.
Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı Başkanı Yavuz Kocaömer ve 100. Yıl ve İletişim Komitesi Başkanımız Doç. Dr. Mete Düren’in düzenlediği toplantıda, genç nesli engelliler konusunda bilinçlendirmeye yönelik kampanya ve engelli branşlarını destekleyen turnuvalar hakkında bilgi verildi.
BJK ve TESYEV işbirliği ile gerçekleştirilecek ’100. Yıl Engelliler Turnuvaları’ kapsamında ’Tekerlekli Sandalye Basketbol Turnuvası’, ’İşitme Engelliler Futbol Turnuvası’ ve ’Görme Engelliler Satranç Turnuvası’ düzenlenecek. Bunun yanısıra, İstanbul sınırları içerisinde yer alan 10 ilköğretim okulu ve lisede ’Genç Nesli Engelliler Konusunda Bilinçlendirme Kampanyası’ yürütülecek.
Kulübümüz ve TESYEV, sporun mücadeleci, özgüven sağlayıcı, birleştirici yönünü en iyi şekilde yansıtan engelliler spor branşlarına destek vererek kamuoyunun dikkatini bu noktaya çekmeyi ve okullarda düzenlenecek kampanya ile genç nesli engelliler konusunda bilinçlendirmeyi hedefliyor. 100. Yıl Engelliler Turnuvaları Tekerlekli Sandalye Basketbol Turnuvası : 28-29-30-31 Mayıs 2003
İşitme Engelliler Futbol Turnuvası : 15-21 Eylül 2003
Görme Engelliler Satranç Turnuvası : 24-26 Ekim 2003 Genç Nesli Engelliler Konusunda Bilinçlendirme Kampanyası Genç nesli engelliler konusunda bilinçlendirmek amacıyla Nisan-Haziran 2003 ve Eylül 2003-Mart 2004 tarihleri arasında düzenlenecek kampanya kapsamında 10 ilköğretim okulu ve lise ziyaret edilecektir. TESYEV Başkanı Yavuz Kocaömer’in bilgilendirici konuşması, görme ve bedensel engellilerin görüşleri ile tekerlekli sandalye gösteri maçı veya görme engelliler satranç karşılaşması program içeriğinde yer alıyor.

Diğer Haberler