HABERLER

02.03.2003

Beşiktaşımız 100 yaşında

Camiamız, 100. kuruluş yıldönümünü BJK İnönü Stadı´nda görkemli bir törenle kutladı.


BJK İnönü Stadı’nı tıklım tıklım dolduran 30 bine yakın Beşiktaşlı’nın coşkuyla izleyip, tezahüratlarıyla katıldığı kutlama törenleri sırasında tribünler adeta bayram yerine döndü. 100. Yıl belgeseliden parçaların eski açık tribüne konulan dev ekranda gösterimiyle başlayan törenler, siyah-beyazlı formayı giymiş eski futbolcuların gösteri maçıyla sürdü.
BJK İnönü Stadı kutlamalar için adeta gelin gibi süslenirken, tartan piste yerleştirilen lazer ve özel ışıklarla çeşitli gösteriler yapıldı.

RECEP ADANIR’DAN KUNTZ’A

Eski şöhretler maçında Beşiktaşımız’da forma giymiş Recep Adanır’dan Alman Stefan Kuntz’a birçok eski futbolcu oynadı. Gösteri maçını, FIFA kokartlı ilk Türk hakemi olan Doğan Babacan yönetirken, Dorde Miliç, Şekerbegoviç, Ziya Doğan, Sanlı Sarıalioğlu, Mehmet Özdilek, Recep Çetin, Ahmet Özaçar, Vedat Okyar, Necmi Mutlu, Fuat Yaman, Ali Gültiken, Rasim Kara, Suat Taştan, Davut Şahin, Ömer Gülen, Fethi Türkeş, Ekrem Karpat, Vedii Tosuncuk, Faruk Sağnak, Kaya Köstepen, Varol Ürkmez, Bahattin Baydar, Mehmet Ekşi, Necdet Ergün, Ayhan Hançer, Feyyaz Uçar gibi bir zamanlar Beşiktaş formasıyla ter döken futbolcuların karşılaşması sırasında tribünler de bu oyuncular lehine tezahüratta bulundu.
15’er dakikalık iki devre olarak yapılan maçın ikinci yarısında Doğan Babacan’ın yerine sanatçı Hamdi Alkan karşılaşmayı yönetti. Karşılaşma, Feyyaz’ın attığı golle siyah takımın 1-0 galibiyetiyle tamamlandı.
Maçtan önce ve sonra tribünlerin çağrısı üzerine kol kola taraftarları selamlayan eski futbolcular, karşılaşma öncesinde de birbirleriyle hasret giderdi. Özellikle bu maç için İstanbul’a gelen Stefan Kuntz, Dorde Miliç ve Şekerbegoviç, eski takım arkadaşlarına sarılıp, uzun süre sohbet etti.

GÖRKEY VE UÇAR MEŞALEYİ YAKTI

Kulübümüz’ün 100. yaşına girmesine saniyeler kala hayattaki en eski futbolcularımızdan Şeref Görkey ile şu an Futbol A Takımımız’ın antrenörlüğünü yapan Feyyaz Uçar, sahanın ortasına birlikte yürüyerek, özel olarak kurulan bir mekanizmadan 100. yıl meşalelerini yaktılar. Bu arada eski açık tribünden 100. yıla doğru geriye gün, saat, dakika ve saniye sayan dev saat sıfırlandı ve yine aynı tribünde 2 kulenin üstüne yerleştirilen meşaleler yandı.
Meşalelerin yakılmasının ardından havai fişek gösterisine geçildi. Önce atılan fişeklerden Türk ve Beşiktaş bayrakları gökyüzünde süzülürken, stadı dolduran taraftarlar bu durumu coşkuyla karşılayıp, uzun süre tezahürat yaptı.

DEV PASTAYI BAŞKANIMIZ KESTİ

Yeni açık tribünün önündeki bölüme yerleştirilen 10 metre çapında, 1.5 ton ağırlığında, 9 katlı ve en üstünde dev bir top ile kartal maketi bulunan pastayı, Başkanımız Serdar Bilgili kesti.
Beşiktaşımız’ın Türkiye’de 100. yılını kutlayan ilk ve tek takım olmanın yanısıra Avrupa’da da bu alanda sayılı kulüplerinden biri olduğunu ifade eden Başkanımız, "Beşiktaş, 100 yıl boyunca Türk halkına spor yaptırıp, spor sevgisi aşılamanın yanısıra, dürüstlüğü ve etik anlayışıyla spor kamuoyunda bir misyon da üstlenmiştir. 100. yılda UEFA’da finale giden, ligde şampiyonluk, kupada da finali yakalamaya çalışan bir takımın yöneticileri olarak büyük mutluluk duyuyoruz. 100. yılımız Beşiktaş’ımıza ve tüm Türk spor kamuoyuna hayırlı olsun" diye konuştu.
MILNE DE BJK İNÖNÜ’DE Unutulmaz teknik direktörlerimizden ve Takımımız’ı 3 yıl üst üste şampiyon yapan İngiliz teknik adam Gordon Milne de 100. yıl kutlamaları için BJK İnönü Stadı’ndaydı. Milne, statda kendi çalıştırdığı dönemdeki eski futbolcularla hasret giderip, kutlamaları ve Göztepe maçını izledi.

Diğer Haberler