HABERLER

24.04.2002

Şaibe iddialarına yanıt

Kongre Divan Başkanı Erdoğan Tuncer, “Seçim Genel Kurulu’nda en ufak bir şaibe yoktur” dedi.

Beşiktaş`ta muhalefetin geçtiğimiz pazartesi günü video görüntüleri eşliğinde düzenlediği basın toplantısında, usulsüz üye yapıldığı ve seçimlerde şaibe olduğu iddialarına, Divan ve Seçim Sicil Kurulu yanıt verdi. Kongre Divan Başkanı Erdoğan Tuncer, Divan Kurulu Başkanı Gazi Akınal ve Seçim ve Sicil Kurulu üyeleri, Kulüp Binası’nda basın toplantısı düzenledi.
Erdoğan Tuncer, son seçimdeki başkan adayı Hasan Arat`ın “Beşiktaş`ta hukuk çiğnenmiştir, genel kurula şaibe karışmıştır” sözlerini hatırlatarak, “Beşiktaş seçim genel kurulunda en ufak bir şaibe yoktur. Şaibe diyenler bunun altında kalır” dedi. Seçimde oy kullanacak üye listelerinin seçim öncesi Hasan Arat`a iletildiğini belirten Tuncer, şunları söyledi: “Ayrıca seçimde boş oylar var diye itirazda bulundular. Seçimi durdurup hemen ikazda bulunduk. Sonuçta 1 tane bile boş oy çıkmadı. Böyle bir iddia Beşiktaş genel kurul üyelerini hafife almak demektir. Ayrıca seçim sonuçlarına herhangi bir itiraz yapılmamış ve kendi gözlemcileri Ahmet Akpınar da sonuç tutanağını imzalamıştır. Genel kurul sonucuna itiraz etmeksizin (şaibe var) denilmesi yanlıştır.” Muhalefetin 14 yaşındaki bir şahsın kulübe üye yapıldığı yönündeki görüntü ve iddialarını da yanıtlayan Tuncer, “Yaptığımız incelemede böyle bir kişinin kulübe üye olduğunu saptadık ve üyeliğini hemen düşürdük” dedi. 14 yaşındaki şahsın 22 Mart 2001 tarihinde Beşiktaş`a üye olduğunu hatırlatan Tuncer, “O dönemde tüzük değişikliği yapılmamıştı ve beyan esasına bakılıyordu. Bu nedenle sadece beyana bakılıp, K.G. kulübe üye yapılmıştır. Ayrıca seçim öncesinde S.K. isimli bir üyenin de yaşı tutmadığı saptanmış ve üyeliği hemen düşürülmüştür” diye konuştu. SEÇİM 793 OY FARKLA BİTTİ
Tuncer, 31 Mart`ta yapılan seçimin 793 oy farkla bittiğini, dolayısıyla yaşı tutmayan bu üyenin kullandığı oyun birşeyi değiştirmeyeceğini bildirdi. Bu durumlarda sicil kurulunun gereken hassasiyeti gösterdiğini ve tüzükteki 8. maddenin M fıkrası uyarınca K.G.`nin hemen üyelikten çıkarıldığını vurgulayan Tuncer, “793 oy farkla biten bir seçimde, 1 üyenin oyunun yanlış olması, o seçimi iptal ettirmez” dedi. Muhalefetin sürekli “şaibe var” diyerek, bunu ağzına sakız yapmasının Beşiktaş`a yara verdiğini, bu konuların kamuoyu önünde tartışılmaması gerektiğini savunan Tuncer, şöyle devam etti: “Eğer bunu gelecek seçim için kullanıyorlarsa çok yazık. Konuşmalarına söylemlerine dikkat etsinler. Kimse Beşiktaş`ı yıpratarak, bunaltarak olağanüstü seçime götüremez. Eğer olağanüstü seçim istiyorlarsa bunun yolu var, imza toplasınlar. Yoksa Beşiktaş`ı kamuoyu önünde dillerine sakız yapmasınlar.” Muhalefetin kulübe Fenerbahçeli ve Galatasaraylı kişilerin üye yapıldığı yönündeki video görüntülerine de değinen Tuncer, “Kimsenin alnında Fenerbahçeli veya Galatasaraylı diye yazmıyor. Eğer bir üyemizin başka bir kulübe üye olduğunu saptarsak, onu üyelikten atamıyor, sadece üyeliğini askıya alıyoruz. Ancak başka bir kulübe üye olmadan, bizim kulübe üye olanları vicdanlarına bırakıyorum. Bir kişinin hangi takımı tuttuğunu röntgen filmi çekerek anlayamazsınız. Ayrıca Fenerbahçeli olduğunu iddia eden ve görüntüleri yayınlanan kişinin, son 2 yılda değil 1995 yşılında kulübe üye yapıldığını saptadık. Beşiktaş ismi üzerinden kimse prim yapmaya kalkmasın” diye konuştu.

Diğer Haberler